25. september 2022

8 fejl, du begår i din jobansøgning

Det er altafgørende for dine jobchancer, at du laver en overskuelig og præsentabel jobansøgning. Arbejdsgiveren bruger få sekunder på at skimme dit materiale igennem, før vedkommende vurderer, om du kommer i måske- eller nejbunken. Derfor er det en rigtig god idé, at tage dig god tid til at udforme en god jobansøgning, for at øge dine chancer for en mulig jobsamtale og dertil også adgangen til dit potentiele drømmejob. Læs med her og få tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du skriver en jobansøgning.

1. Du har ikke en skarp overskrift

Din overskrift er det første, der springer i læserens øjne. Sørg for at lave en skarp overskrift, som fortæller noget om, hvem du er, og hvad du kan.

2. Din ansøgning er for teksttung

Det andet, læseren hurtigt bider mærke i, er din jobansøgnings opstilling. Hvis ikke du har lavet luft mellem linjerne og eventuelt et par overskrifter, bliver det uoverskueligt for læseren at læse den.

3. JEG

En af de største fejl, du kan begå i din jobansøgning, er udelukkende at skrive om dig selv og starte enhver sætning med ”jeg”. Husk på, at hver sætning, du skriver, skal være oplysende og givende for virksomheden og fange dens interesse.

4. Du forholder dig ikke til virksomheden

En standardjobansøgning bliver hurtigt gennemskuet. Det er vigtigt, at du med dine ord kan få virksomheden til at forstå, hvorfor du passer godt ind lige præcis der. Forhold dig gerne til virksomhedens vision, mission eller et af dens projekter/kampagner.

5. Du glemmer at beskrive din motivation

Du søger som regel en stilling, fordi du enten er interesseret i virksomheden eller i opgaverne. Sørg for at gøre det tydeligt, hvad der driver og motiverer dig.

6. Du glemmer at matche kompetencerne

Virksomhedens jobopslag er en ønskeliste, og din ansøgning skal gerne stemme nogenlunde overens med, hvad den forventer af en kommende medarbejder. Skriv også gerne, hvilke evner du mangler for at imødekomme dens ønsker, og hvordan du har tænkt dig at erhverve dem.

7. Din ansøgning er for upersonlig

Det kan være vanskeligt at personliggøre en ansøgning, men prøv så godt, du kan. Beskriv for eksempel, hvordan du er som kollega, og lad din personlighed skinne igennem.

8. Du vedhæfter et standard-CV

Et standard-CV er ligesom en standardansøgning et no-go. Tilpas din profiltekst og kompetenceoversigt efter jobopslaget, og brug gerne den samme overskrift som på dit CV. Nøgleord, der går igen i CV og ansøgning, er generelt at foretrække, da de understreger dine pointer.