13. august 2022

Bør jeg skrive mine egne SEO-tekster?

Okay, så nu har du fået samlet dit produkt, skrevet en fed forretningsplan, lavet din instagram, Facebook og så videre og nu står du sådan set bare og mangler din hjemmeside. Men du har hørt at det her SEO er ret vigtigt, og nu er du usikker på om det er en opgave som du godt selv kan løfte, du har jo klaret alt indtil videre selv, eller om du bør søge mod en SEO bureau, der lever og ånder for velskrevne og målrettet produktbeskrivelse og firmatekster. 

Du kan godt allerede nu mærke, hvad jeg hælder mest mod og du får af vide hvorfor herunder. 

SEO tekster kan være utroligt svære at skrive, og hvis de ikke er skrevet med hensigt om at tiltrække netop dine kunder på baggrund af hvad de søger på, så kunne du ligeså godt have ladet vær med at skrive dem – der er kort sagt, ingen SEO-tekster uden en søgeordanalyse, og netop søgeordanalysen er ikke noget de fleste kan gøre selv. Det kræver online SEO værktøjer, branchekendskab og viden om både sin kunder og det kunde segment som du og din virksomhed befinder dig i – det er utroligt nemt at løbe ned af den forkerte SEO-vej og ende med at tiltrække det helt forkerte publikum eller ingen overhovedet.

Ifølge Ahrefs, som er et stort digitalt SEO værktøj, er den største grund til at folk ikke får flere organiske besøgende, deres manglende viden omkring hvad SEO er, hvordan det bruges og hvordan man får SEO-optimeret sin hjemmeside. Fakitsk ligger landet således at hele 91% af alle websteder på internettet ikke får nogen organisk trafik – som i overhovedet ingenting, det er en stor pulje, man som erhvervsdrivende vil gøre alt for ikke at befinde sig i.

Så før du overhovedet går i gang med at skrive skal du have en søgeordanalyse på plads, den er svær at lave og tager utroligt lang tid. Lad os så antage at din søgeordsanalyse bliver ligeså god som dem ved bureauerne, som jo stadig lever og ånder for værdiskabende indhold, så kommer den store SEO-regel nummer to her – dit indhold, altså hvad du skriver, har af billeder og så videre står og falder med værdien af det. Det er altså ikke tilnærmelsesvis nok at bare have teksterne der – de skal også være gode og velskrevne.

Er du blevet overtalt til at tage kontakt til et SEO bureau? Dem kan du finde på dette link SEO Århus.