25. september 2022

Brug knæklys som pynt til festen

Prøv noget andet næste gang du skal holde fest. Uanset om du skal holde halbal, børnefødselsdag, konfirmation eller noget helt andet, kan Knæklys give det sidste touch til din pynt. Det vil helt sikkert også være noget, som skiller sig ud fra alle de andre fester du kommer til. Brug knæklys til at styrke den stemning du ønsker. 

Hvad er knæklys?

Knæklys er et plastikrør som indeholder 2 forskellige kemiske stoffer, som fra start er adskilt af et tyndt lag glas. For at få knæklyset til at lyse, skal du knække glasset i røret, hvor de 2 stoffer blandes og magien opstår. Det er også derfor det hedder knæklys, da du netop knækker røret for at få lyset frem. 

Hvad kan det så bruges til?

Det er rent faktisk kun din fantasi der sætter grænsen for, hvad du vælger at bruge knæklyset til. Har du lidt større børn, kan du for eksempel holde en fødselsdag når det er blevet mørkt, og lave en form for skattejagt forklædt som mørkeløb. Her bruger du knæklysene til at vise posterne og deltagerne har dem med sig rundt for at finde vej.

Da stofferne i knæklyset er beskyttet af et lag plastik, kan du også bruge dem som en slags drinkspynt. Find et lækkert glas, lav en fantastisk cocktail og smid et knæklys ned i, det giver en fantastisk effekt og får drinken til lige at se lidt mere spændende ud. Brug de resterende knæklys som pynt rundt omkring i rummet. 

Lav forskellige figurer med knæklys

Med knæklys har du ikke bare et helt almindeligt kedeligt rør, nej i stedet kan knæklys formes, da de er bløde i plastikken. Derfor kan du lave forskellige figurer, kasketter, armbånd og meget mere. Slip din fantasi fri og lav en masse forskellige figurer, du samler dem med små samlebånd, og netop derfor kan du lave stort set alt. 

Hold festen kørende i mange timer

Hvis du har en fest der varer hele natten, så skal du ikke være nervøs for dine knæklys brænder ud. Når først du har knækket røret, lyser det typisk et sted mellem 4-8 timer, så du kan knække lysene på forskellige tidspunker, så er du sikret lys igennem hele festen. Hvis du vil forlænge lyset, kan du sikre at lokalet er lidt køligt. Du kan også skaffe UV-lamper, som gør at de fluoresecerende stoffer i lyset stadig lyser efter noget tid. Der er masser af muligheder for at forlænge lyset til festen. God fornøjelse.