25. september 2022

Effektive måder til billige rejser i Danmark

Rejser giver os mulighed for at opdage nye steder, lære andre kulturer og vaner at kende samt endelig at møde spændende mennesker.  Derudover kan vi lære os selv bedre at kende og udvide vores horisonter. Dog er det ikke altid sådan, at vores økonomi er så god, at vi kan rejse rundt i verden under luksuriøse forhold. Hvordan rejser man billigt og besøger nye steder? Vi har et par effektive tips, der gør det meget nemmere at rejse ud og opdage verden.

Valg af rejseretning

Vi bliver oftest tiltrukket af fjerne lande og uudforskede steder på jorden, men den billigste løsning er selvfølgelig en indenlands ferie, dvs. i Danmark. Sådan en rejsedestination giver lave rejseomkostninger, det er nemt at tage et andet sted hen, og man bliver ikke overrasket over priserne. På internettet kan vi finde billige overnatninger og unikke steder, der ikke hører til blandt de mest populære rejsemål. Vi kan rejse til de små danske byer ved kysterne, hvor vi ikke møder så mange turister. Danmark har mange spændende steder at byde på: Råbjerg Mile vandreklit, de smukke, hvide klinter ved Møns Klint eller imponerende Rubjerg Knude vandreklit lige ved kysten. I Danmark er der både noget for de, der elsker naturen, og for alle de andre: Legoland Billund (forlystelsespark som stort set er bygget af Lego klodser), Tivoli (forlystelsespark og have) og Den Blå Planet (Nordens største akvarium) er blot nogle få eksempler på seværdigheder, der fortjener vores opmærksomhed. 

Drømmer vi alligevel om en rejse til udlandet må vi regne med lidt større udgifter. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at en udlandsrejse kommer til at koste en formue. Det er en god idé at orientere sig på rejseblogs, finde nogle billige flybilletter og  vælge et sted, hvor vi ikke kommer til at bruge en helt vildt masse penge.  Hvordan finder man en overnatning? Det er bedst at bruge prissammenligning på nettet og lytte til venner for at finde inspiration. 

Husk, at når du vælger mindre populære steder kan du regne med mere attraktive priser. Vi kan naturligvis også vælge berømte feriesteder, i så fald er det en god idé at lede efter last minute eller first minute tilbud. Rejsebureauer tilbyder ferier til overkommelige priser, hvis vi tager af sted med kort varsel eller booker rejsen længe før den planlagte ferie.  På nuværende tidspunkt er det dog – på grund af pandemien – svært at planlægge udlandsrejser, idet de kan blive aflyst endda et par dage inden rejsen.

Derfor anbefaler vi at udforske sit hjemland og prøve at genopdage Danmark som turistland – Danmark er jo, som vi alle sammen ved, et yndigt land.    

Hvordan finder man en overnatning i Danmark?

Har man selv planlagt sin rejse, er overnatninger et vigtigt punkt på checklisten. Er vi ikke særlig kræsne finder vi nemt et billigt sted, hvor vi kan overnatte under en længere rejse. Camping-entusiaster kan med fordel tage et telt med, som  de kan slå op på en campingplads eller overnatte i en lejet campingvogn.

På nettet findes der adskillige tilbud på overnatning på vandrehjem, private indkvarteringssteder og bed and breakfast. Overnatning på et moderne kollegium er også et spændende alternativ. BaseCamp i København er et af den slags private kollegier. Vi betaler lidt mere for overnatning end på et vandrehjem, men til gengæld vil stedet være meget mere hyggeligt og komfortabelt.

Hvorfor er BaseCamp så unikt? Først og fremmest en rigtig god beliggenhed – København City kollegiet ligger lige i byens centrum! Lige ved siden af kollegiet ligger den betagende Rosenborg Slotshave, hvor man absolut skal tage en rundtur, når man er på besøg i København, eller Statens Museum for Kunst, der er et must for alle kunstelskere.

Omegnen myldrer af liv og vrimler med caféer, restauranter, værtshuse og ikke mindst parker, kulturfaciliteter og museer. Når du bor på BaseCamp kollegiet, kan du besøge alt det vigtigste i København til fods.  Der hører bad og en bekvem seng til hver lejlighed, og der er adgang til veludstyret køkken, træningslokale og fritidsrum. 

Tjek også BaseCamp lejligheder i København.

Billigt transportmiddel

Når vi tager på drømmeferien, kan vi bruge forskellige typer transportmidler. Det mest bekvemme vil være fly, men så er det en god idé at finde billige flybilletter. Foretrækker man landtransport er det bedst at rejse med tog, bus eller blaffe.

Den sidste løsning vil ikke kun være en måde at rejse billigt på, men også et spændende eventyr, der giver mange, gode minder. Blaffeture er en almindelig måde at rejse rundt i Danmark på, ligesom – i tilfælde af kortere ture – brug af cykler, som er enormt populære og som findes overalt. 

Skal man rejse med venner kan man beslutte sig for at køre sammen i en bil. På den måde sparer vi penge, fordi vi deler udgifterne til benzin. Bilen er en bekvem og fleksibel løsning, der giver mulighed for at komme fra punkt A til punkt B uden at skulle skifte til andre transportmidler. 

Om at rejse billigt i Danmark – hvad bør man ellers huske på?

En rejse handler ikke kun om transport og overnatning – er man taget af sted er det umagen værd at besøge ukendte steder eller deltage i en spændende kulturbegivenhed. Inden vi når frem er det en god idé at orientere sig om, hvilke attraktioner der er på bestemmelsesstedet.

Der er ofte adgang til gratis udstillinger, seancer, forestillinger og  koncerter, som afholdes i storbyer og mindre byer såsom Aarhus, hvor der findes Dokk 1 kulturhuset, Isbjerget i det nye kvarter i Aarhus Ø, Marselisborg Slots smukke rosenhave, væksthuse i Botanisk Have og street food restauranter, herunder de tre århusianske restauranter, der har fået tildelt en Michelin-stjerne: Frederikshøj, Gastromé og Domestic.

Skal man besøge de steder, hvor der opkræves entré, er det en god idé at undersøge, om der måske er adgang med rabat.  Museer og kunstgallerier har ofte billige specialtilbud til gæsterne. Rabatter ydes oftest til studerende, seniorer samt børn og børnefamilier. 

Fra hver eneste udflugt, selv den korteste, indenlandske tur, er det værd at medbringe en souvenir. Vi kan forevige de magiske øjeblikke med kameraet, men en køleskabsmagnet eller en håndlavet bordskåner til krus kan også være en rigtig god måde at holde fast i de gode ferieminder på. Man kan også vælge at medbringe specialiteter fra egnen som souvenir. Det vil være en flot gave til vores nærmeste, for så får de også lov til at smage på de lokale specialiteter. Det er bedst at købe den slags souvenirs hos de lokale ildsjæle, som går op i det nære og autentiske.