25. september 2022

Få et lækkert og nyt gulv i dit hjem

En af de ting, der virkelig gør en forskel, når dit hjem skal shines op er at gøre noget ved dine gulve. Trægulve kommer med tiden til at se triste og kedelige ud. Gulvene bliver mørkere, plettet og brædderne begynder måske også at sidde lidt løst. Så hvis du har lyst til at få et renere udtryk i dit hjem, er det en god idé at få slebet dine gulve.

Skal dit gulv afhøvles eller slibes?

Om dit gulv skal afhøvles eller slibes afhænger af dit gulvs tilstand. Hvis du er i tvivl, kan du få fagfolk til at komme forbi og tage et kig på dine gulve og vejlede dig omkring, hvad der er bedst for dine gulve. Det er desuden ikke kun gulve, der kan få en omgang.

Mange virksomheder tilbyder også afslibning af trapper, bordplader eller terrasser. Og man kan også bestille efterbehandling med enten lak, lud, olie eller sæbe.
Hvis dit gulv derhjemme er skadet eller har mange ujævnheder eller måske nogle grimme og dybe ridser, så skal det afhøvles. Gulve, der generelt er beskadiget på grund af en vandskade eller et uheld i hjemmet, skal afhøvles da en slibning ikke vil være nok. Det kan også være at dit gulv bølger, eller du måske har nogle ærgerlige pletter eller malingrester på gulvet, som skal væk.

Hvor meget kræver det?

Man afhøvler generelt gulve, hvor en gulvslibning er ville være tilstrækkelig. Hvis dit gulv for eksempel skal udjævnes, skal det afhøvles. Generelt siger man at ved gulvafslibning ryger der 1 millimeter af gulvet, men når det skal afhøvles er det et større indgreb med andre maskiner i brug. 
Når du vælger det gulvfirma, der skal stå for dine gulve, kan du passende lave lidt forarbejde og lidt research for at finde ud af, om firmaet har gode anmeldelser.

Ligesom så mange andre brancher, kan kvaliteten af gulvfirmaer varierer meget, så tjek op på det, ring rundt og brug dit netværk til at få anbefalinger til dit valg af gulvmand. Prisen varierer også, så start med at sammenligne de forskellige tilbud, hvad de hver især tager per kvadratmeter, der findes forskellige tilbud på markedet: vi sliber billigt dit trægulv.

Du skal måske overveje om det er noget, du vil have gjort ofte eller knap så ofte. Hvis du har råd til at få det lavet hvert 2.-3. år, betyder prisen måske ikke så meget for dig, de fleste har dog ikke lyst til at stå med sådan et projekt alt for ofte.