13. august 2022

Find den fedeste cykelhjelm dit barn rent faktisk vil bruge

Det kan være svært at fortælle børn, hvorfor det er vigtigt at køre med cykelhjelm, når man cykler rundt. Især de lidt større børn, der er begyndt at blive bevidste om, hvordan de ser ud. Vi kender alle til det med, at børn skal gøre, som de voksne siger, og ikke som de voksne gør, men det kan være enormt svært at fortælle børn. Det er også en anelse dobbeltmoralsk, hvis vi som voksne, forældre og rollemodeller ikke selv kører med cykelhjelm, så derfor er det nok første step for at gøre det nemmere for børn at køre med cykelhjelm; kør selv med cykelhjelm. Det er ikke usmart, og det er enormt essentielt at passe på øverste etage. 

Hvis du alligevel synes, det er svært at få de mindre til at køre med cykelhjelm, så overvej Nutcase Little Nutty. Det er stedet, hvor du finder de fedeste hjleme til det lidt større børn. De passer normalt børn mellem 4 og 12 år. Inden du køber cykelhjelm til dit barn, er det vigtigt, du måler hovedstørrelset, så du sikrer dig, at det er den rigtige størrelse. Det bedste vil naturligvis være at få barnet til at prøve en hjelm før den købes eller bestilles hjem, så er du sikker på, den passer. Der er størrelser, der passer til hovedmål fra 48 cm til 72 cm og alle hjelme kan justeres med et smart nakkespænde, der også gør, at barnet nemt selv kan justere det, og at der er plads til at vokse i den. 

Tip til at få børn til at bruge cykelhjelm:

1. Fortæl dit barn hvorfor det er vigtigt at bruge hjelm. Naturligvis på en ordentlig måde, så barnet ikke bliver skræmt af at være i trafikken. Selvom de selv er mega gode til at cykle, er det vigtigt at passe på. Man kan aldrig vide, hvem der ellers kører i trafikken, og det er noget af det værste, hvis man slår hovedet. Italesæt at det er ufedt ikke at køre med hjelm, og ikke at det er ufedt at gøre det. 

2. Kør selv med cykelhjelm. Det er dobbeltmoralsk hvis du ikke selv bruger cykelhjem (eller en airbag), og barnet spejler sig i de voksne, og det hjælper ikke noget, hvis man selv ikke bruger cykelhjelm – og dit hoved er ligeså meget værd, som dit barns hoved er. 

3. Find en FED cykelhjelm til dit barn. Der findes så mange fede modeller, farver og styles, så barnet kan vælge en ekstra fed hjelm, der passer til cyklen og pepper ethvert outfit op.