13. august 2022

Find den rette palletank til dit behov

Annonce

En palletank kan bruges til rigtig mange formål, og de findes i rigtig mange størrelser. Mange udfordringer kan blive løst ved at benytte en palletank, så det gælder om at finde den perfekte tank til dit behov.

En palletank

En palletank er i princippet en container, lavet til industri og i en kvalitet, der matcher dette, og som kan bruges til at håndtere væsker, måske noget halvfast stof eller lignende. Tankene findes i mange forskellige størrelser. Palletanke kan både bruges til både opbevaring og transport af væsker. Alle de mange størrelser findes også i forskelligt materiale, der kan gøre dem mere eller mindre fleksibelt, hvilket man skal være opmærksom på når de skal transporteres.

Forskellige størrelser

Det er oftest muligt at finde palletank i en størrelse, der passer til lige præcist det behov du har. Typisk kan de mindste palletanke rumme omkring 300 liter. Disse kan desuden stables forholdsvis let grundet en galvaniserede stålramme, og så er de forholdsvis lette at tømme og rengøre.

Men du kan typisk også få palletanke, der kan rumme eksempelvis 600 liter, 800 liter og op til 1050 liter. De kommer med et skruelåg ovenpå, hvor det er let at fylde containeren hurtigt op samt en aftapningshane, der er let at bruge og som er hygiejnisk. Sidstnævnte er en vigtig feature.

Brugte tanke

Vil du spare lidt penge, er det også muligt at købe en palletank brugt. Typisk palletanke der har været brugt til at opbevarer noget fødevarerelateret eller lignende væske. Disse tanke er typisk i rigtig god stand, og kan uden problemer rengøres, vaskes og desinficeres for at blive klar til brug. Palletankene fremstår derefter næsten som nye, og er godkendte til brug med fødevare. Det er dog også muligt at få godkendt brugte palletanke til at kunne benyttes til farligt væsker og kemikalier. Dette kræver dog en certificering af tanken ud fra nogle specifikke regler, der sikrer sikkerheden ved brug af palletankene.

 

Miljørigtig løsning

De fleste mennesker er bevidste om at der skal passes på vores alles miljø. Den mest miljørigtige løsning, når du skal anskaffe dig en palletank er at anskaffe dig en brugt tak. Med en brugt palletank får du både genbrug, hvilket jo altid er godt og så sparer du også penge. Da palletanke er lavet i robust HDPE plast, er der ingen tvivl om at de kan holde til rigtig meget, og dermed kan genbruges uden at der kan opstå problemer.