25. oktober 2021

Hvad koster rydning af dødsbo?

Dødsfald er forfærdelige, er en påstand som de fleste mennesker ville nikke anderkendende til. Dødsfald efterlader nemlig meget mere end bare stilhed og sorg, der er også alt det praktiske – Testamenter, ture frem og tilbage fra skifteretten, opgørelse af dødsbo og den dertilhørende tømning af selsamme – ikke nogle ting der just får de pårørende til at springe op af sofaen i glæde. Derfor bør man også, selvom at det måske ikke er det man som pårørende har aller mest lyst til, prøve at \’forberede\’ sig lidt på det. 

Nedenfor finder du en liste over alt det vi ved, om rydning, værdisætning og pris for rydning af et dødsbo.

 1. Hvad koster rydning af det dødsbo normaltvis?
  – Da intet hjem er ens og det ofte er usikkert om de pårørende vil sælge alt inventar, eller bare lidt, eller om der er nogle dyre antikviteter i boligen, gør at prisfastsættelse og dødsborydninger ikke just går hånd i hånd.
  Det er dog sådan, at de fleste vurderinger af dødsbo er gratis og uforpligtende. Prisen vil være baseret på en vurdering af boligen stand, størrelse og inventarets værdi. Derfor ser man også at nogle folk får penge af rydderne, mens andre må betale en smule. Af og til vurderes prisen også på antal møbler og afstanden til den nærmeste genbrugsstation.

  Derfor er rådet herfra, at altid få vurderet dit dødsbo ved firmaer der har mange års erfaring med værdisætning af antikvarer, på den måde undgår du at det uerfarne øje overser en unik og meget dyr vare, der måske kunne have gjort forskellen på om du skulle have penge tilbage eller ej. Bruger du dødsborydningsfirmaer med mange års erfaring er du også garanteret at de har et stort netværk inden for handel af antikvarer og ældre møbler. Derfor er det heller ikke unormalt ved tvivl, at firmaerne tager varen til en anden vurderingsmand- eller kvinde og får kastet lys over situationen – hvilket i min optik er god service. 

 2. Hvad er inkluderet, i en rydning af dødsbo?
  Normalitvis aftales det indbyrdes hvad aftalen indebærer, men i de fleste tilfælde kan man være sikret en rydning af hele dødsboet, nedpakning af værdigenstande, afmontering og afskaffelse af alle hårde hvidevarer der måtte være i boligen, rydning af kælder, loft eller depoter, nedtagning og fjernelse af fastetæpper, gardiner og selvfølgelig bortkørsel af affald og rydning af skur, carport mm.  

  Hvis du, desværre, står midt i en dødsboflytning, kan du Læs mere om Dødsbo København på dette link. Der er rigeligt med information at hente.