25. september 2022

Hvordan opbygger man et CV?

Selvom der ikke er nogen magisk formel til at oprette et godt CV på, er der nogle grundregler for, hvordan du forbedrer dit CV og øger dine chancer for at blive kontaktet af en virksomhed. Derfor vil vi her komme med nogle gode råd og tips til opbygge dit CV bedst muligt.

Brug dine nøgleord

Nøgleord er essentielle. For at forbedre dit CV skal du sørge for, at de relevante nøgleord bliver brugt igen og igen. Er du ikke sikker på, hvilke ord der skal medtages? Opret et dokument ud fra en jobbeskrivelse på dit drømmejob. De vigtigste ord er nøgleordene. Brug dem til at maksimere dine chancer for at blive valgt.

Korrekturlæsning

Dit CV skal være perfekt. Hvis det er fyldt med stavefejl, stavefejl eller grammatiske fejl, formidler det beskeden om, at du ikke kan skrive, at du mangler opmærksomhed på detaljer, er ligeglad eller alt det ovenstående. Få dit CV gennemgået og korrekturlæst af en anden end dig selv. Der er ikke plads til sløvhed her.

Fremhæv dine præstationer

Et CV uden præstationer er et CV, der mislykkedes. Du er nødt til at sælge dig selv på dine præstationer, så vær sikker på at du fokuserer din fortælling på disse. Når du tænker på dit nuværende eller sidste job, er det let at finde frem til, hvad du gjorde i stillingen. Men dine tanker skal gå længere end det. Tænk på, hvad du opnåede. Ingen ønsker at læse et CV, der har en lang liste over arbejdsopgaver.

Husk at holde igen

Selvom den rolle, du havde for 20 år siden, var vigtig for at gøre dig til den, som du er i dag, er det ikke direkte relevant for job, som du søger nu. Derudover er der ingen grund til at medtage hvert eneste job, du nogensinde har haft. Et CV er et salgsfremmende dokument, så du vil kun medtage relevant erhvervserfaring.

Husk din modtager

Det handler om virksomheden som du gerne vil ansættes hos, og om de behov, som den pågældende leder efterlyser hos en medarbejder. Du skal lave dit CV ikke for dig selv, men for dit publikum, som er de ledere, du vil i kontakt med. For at forbedre dit CV skal du sørge for, at det fokuserer på de problemer, som du ønsker at løse hos virksomheden og illustrerer, hvordan du er løsningen på dette.

Brug for yderligere hjælp til dit CV? Så har vi samlet en cv skabelon til dig lige her.