13. august 2022

Hvordan vælger jeg den bedste elevationsseng?

Udvalget af elevationssenge er steget markant over de seneste år. I takt med, at flere forhandlere har fået gang i onlinesalget, er deres udvalg blevet udvidet betydeligt. Det har nemlig låst op for muligheden for et anderledes samarbejde med deres leverandører, hvor sengene ganske enkelt sendes til slutkunden direkte fra fabrikken.

Derfor har udvalget af elevationssenge i dag en størrelse, der medfører, at alle kan finde en model, der er som skræddersyet til deres behov. For at finde en sådan seng, kræver det dog, at du ved, hvad du skal vælge ud fra. Der er nemlig mange parametre, der er afgørende for, hvorvidt en given seng vil være ideel for dit vedkommende.

Sådan vælger du den rette elevationsseng

Hvis du har i sinde at investere i en elevationsseng, er det hovedsageligt nedenstående parametre, der er afgørende.

1. Størrelse

Elevationssenge fås i mange størrelser. Derfor giver det naturligvis sig selv, at det er et aspekt, der skal inddrages i dine overvejelser. Det anbefales, at du vælger en størrelse, der er en kende større, end hvad du egentlig havde tiltænkt. Skal sengen bruges af to personer, bør den ikke være mindre end 180 x 200 cm.

2. Fasthed

Det er vigtigt at vælge en madras med rette fasthed, da der er stor forskel på folks præferencer i denne forbindelse. Hvis sengen skal bruges af to personer, bør den købes hos en forhandler, der tillader, at hver bruger kan tilpasse én side. Derved skal du kun fokusere på at udvælge den rette fasthed for dig – og ikke for din partner.

3. Topmadras

I de fleste tilfælde følger der en topmadras med, når du køber en elevationsseng. Her er det især kernen, der er afgørende. Typisk vælger man mellem en kerne af latex eller memoryskum, der har hver deres egne kvaliteter. Fx er memoryskum kendt at bruge din kropsvarme til at forme skummet efter din krop, så du synker ned i madrassen.

4. Elevationsmotor

Essensen af en elevationsseng er, at den er forsynet med en elevationsmotor. Uden denne motor er en elevationsseng ikke det store værd. Det anbefales at vælge en seng med motor leveret af danske LINAK. De er nemlig førende inden for elevationsmotorer og -teknik verden over.

5. Pris

Du kan finde elevationssenge til rigtig mange forskellige priser. Det er ikke dem alle, der er lige gode, og derfor anbefales det som regel at holde sig fra de helt billige modeller. Kvalitet koster – især ved køb af en elevationsseng, hvilket du også kan læse mere om hos søvneksperterne.