13. august 2022

Hvornår skal du oprette et holdingselskab?

Hvis du overvejer at oprette et holdingselskab er det smarteste tidspunkt når du stifter din virksomhed. Årsagen til dette er at de 50.000 kr. du bruger på at stifte dit Holdingselskab kan du også bruge til at stifte dit selskab. Du kan kun bruge de 50.000 kr. en gang. Det er ikke muligt at have et holdingselskab, som et personlig ejet virksomhed, da det ikke kan deles i andele og man også hæfter personligt, hvilke man ikke gør med et selskab, men det kan være hvilken som helst af de andre selskabsformer. ApS, A/S eller IVS. Et holdningselskab er momsfritaget.

Hvis du på et senere tidspunkt vil stifte et holdingselskab, kan det være et god ide at få hjælp af en advokat og en revisor, da der nogle skattemæssige overvejelser du skal tage stilling til først før du stifter selskabet.

Hvad er fordelen ved et holdingselskab?

Fordelen ved et holdingselskab er at du kan overføre et overskud fra et driftselskab og overføre det til dit holdingselskab og her er kan du skattefrit bruge dem på et af dine andre driftselskaber. Det betyder at det er langt mere flexibelt at have et holdningselskab og benytte den som pengetank og undgå at betale skat af overskuddet. Det giver derfor en skattemæssig fordel at have et holdingselskab.

Hvis du og evt. partnere skal skilles og ikke længere have en virksomhed sammen

Hvis i er flere ejere af holdingselskabet og i har besluttet ikke længere at eje virksomheden sammen, skal den ene købe den anden ud. For nemhedens skyld kan vi sige 2 og i begge 2 ejer 50%, vil det betyde at den ene af jer skal betale den anden 50% af hvad holdingselskabet og driftselskaberne anses for at være værd. 

Får råd og vejledning til stiftelse af et holdingselskab

Hvis du skal skifte et selskab og evt. et holdingselskab kan det være en god ide at snakke med en erhvervsadvokat og få råd og vejleding i hvordan du bedst kan stifte et selskab og holdingselskab. Advokaten kan også råde dit til hvilken selskabsform, der i din situation vil passe bedst. Der er mange penge at spare ved at få den rette rådgivning fra start, som det også er beskrevet højere oppe, vil der være nogle skattemæssige overvejelser, der skal ses på, hvis det oprettes senere.