25. oktober 2021

Investering i kryptovaluta

Uanset om du investere din opsparing, prøver dig lidt frem med et par tusinde kroner i ny og næ eller har det som levevej har du på et eller andet tidspunkt hørt om kryptovaluta. Den kendteste er Bitcoin, som hvis man have investeret i den kryptovaluta i de spæde dag og holdt på dem indtil den peekede i 2017 ville man i dag have været millionær. Nogle af de helt store kan endda kalde sig millardære. En af de nyere og største kryptovalutaer der er kommet på markedet i kølevandet på Bitcoin er Ethereum. 

Køb af Ethereum foregår ofte på internettet ofte via en app som er designet til at man kan købe og sælge Ethereum og andre kryptovaluta. 

Hvad der Ethereum?

Ethereum er en åben blockchain kryptovaluta og er et total decentraliseret netværk og er ikke afhængig af en server eller af en enkelt autoritet. Ethereum er et netværk som bygger på at andre bygger nye projekter og apps i Ethereum. Det er her værdien i Ethereum ligger og som adskiller den fra blandt andet Bitcoin. Hvis der ikke bliver brugt har det ingen værdi. 

Det er som udvikler muligt at få investorer via Ethereum til at investere i ens projekter og f.eks. i Afrika har Ethereum været med til at starte projekter og levere teknologi som de ellers ikke har haft mulighed for at komme i nærheden af. Grundideen bag har været at investere direkte i projekter uden om NGO\’er, så flere penge er gået til projekterne og ikke til mellemmænd.

Køb af Ether

Det første du skal er at registere dig hos en bank på internettet, som har tilladelse til at købe og sælge Ether. De er underlagt samme regelsæt som en traditionel bank hvilke sikre dig imod snyd. Det betyder også at du skal verficere dig selv eks. ved hjælp af et billede af dit kørekort. 

Det næste er at du køber den mængde Ether, som du har lyst til. Enten via et kreditkort eller en bankoverførelse. Bruger du et kreditkort går der kort tid, så er Ether dine men gebyret er lidt højere. Bruger du en bankoverførsel tager det 2-3 dage, før købet er gennemført. 

Sidste trin er at beslutte hvor du vil gemme dine Ether. Det kan enten være i banken eller i en Wallet.