25. september 2022

Kan man låne på trods af RKI?

RKI er et index over dårlige betalere i Danmark og hvis man står registreret kan det være endda særdeles svært at låne penge. Hvis der er en bank, der tilbyder dig at du kan nye kviklån vil det betyde at du skal betale lånet tilbage med meget høje renter og der vil være skrappe krav tilknyttet lånet. Hvis du har brug for at låne penge til trods for at du står i RKI er det en god ide at du har styr på din økonomi og at du søger flere lån så du får det bedst mulige. 

Få styr på dine penge

Hvis du har brug for at låne penge og står i RKI, er det meget vigtigt at du har styr på din økonomi og overholder de tilbagebetalingsaftaler du allerede har. Hvis du allerede nu har svært ved at overholde de aftaler du har eller hvis du skal bruge det nye lån til at betale et andet lån af med, bør du overveje andre løsninger end et nyt lån. Men hvis du har styr på din økonomi og ikke har problemer med at betale dine gamle lån af, kan du lægge et nyt budget og finde ud af, hvad du har af penge til at betale et nyt lån. Sørg for at der er luft i dit budget til uforudsete udgifter og også til at gå ud en gang i mellem. Meget få mennesker kan holde et meget stramt budget i lang tid. Hvis du ikke har lagt et budget før, er der flere skabeloner, der kan hjælpe dig. 

Ansøg flere banker

Når du har fundet ud af hvad du kan betale af på et lån om måneden, bør du ansøge så mange banker som det er muligt. Derved har du mulighed for at finde det bedste lån, tiltrods for de høje renter og skrappe betalingsbetingelser. Især tilbagebetalingsbetingelserne er det vigtigt at undersøge, da hvis du får muligheden for det bør betale lånet af før tid, på grund af det høje renter og omkostninger, der er forbundet med lånet.

Du bør også undersøge de forskellige låns ÅOP og hvad rentesatsen er, når du skal vurdere de forskellige tilbud.