25. september 2022

Lær at lave lækre, luftige flødeboller

Er du en foodie? Altså en person, som interesserer sig for lave mad, gastronomi og også nyder at spise maden?

Eller leder du efter en sjov og hyggelig aktivitet, som du kan tage en god kollega eller ven med til?

Så er er et kursus i at lave lækre flødeboller af kvalitetsråvarer måske lige noget for dig: flødebollekursus

Flødebollen kommer fra USA

Man kunne måske tro at flødebollen er en dansk opfindelse, men den lille, lækre kage stammer sandsynligvis fra USA. Det var konditormesteren Emil Elikofer der tog opskriften på flødebollen over Atlanten til Danmark. Han blev ansat på Elvirasminde Chokoladefabrik, som begyndte at lave lækre flødeboller til danskerne. De første flødeboller blev langet over disken til lækkersultne danskere omkring 1905-1910.

Fun fact: Flødebollen blev iøvrigt for få år siden kaldt negerbolle, men navnet er sidenhen blevet ændret til det mere neutrale navn flødebolle, selvom den indbydende kage ikke indeholder fløde. 

Flødebollen er en lækkerbidsken

På et flødebollekursus har du mulighed for at deltage i en sjov og spændende aktivitet, som du samtidig lærer noget af. Tag veninden, vennerne eller familien med til flødebollekursus. På kurset, som afholdes i forskellige steder i landet, kan du f.eks. lære om:

  • Flødebollens historie
  • Hvordan du tilsætter forskellige lækre smage til flødebolleskummet
  • Chokoladetemperering
  • Tips til at pynte
  • Opskrifter til at tage med hjem
  • Flødeboller med hjem

Vær opmærksom på at det kan variere hvad indholdet i flødebollekurset præcist er, da der er forskellige kursusudbydere.

Tjek derfor gerne kursusbeskrivelsen, når du bestiller.

Du lærer om de mange muligheder for at lave forskellige flødeboller, og ja, selvfølgelig skal I også nyde smagen af de frisklavede flødeboller med den luftige skum og lækre chokolade på kurset.

Du får selvfølgelig lov til at tage et antal flødeboller med hjem fra kurset. Og så er prisen på kurset særdeles rimelig. Den ligger på ca. 300 kr. og opefter pr. person.

Flødeboller kan laves i mange lækre varianter

Flødeboller kan laves på mange forskellige måder, f.eks. kan bunden bages som kiks, vaffel eller med marcipan. Skummet kan være den klassiske, luftige skum eller tilsættes lakrids, hindbær, blåbær eller andre frugtsmage. På kurset er der mulighed for at afprøve forskellige former for flødeboller og afslutte flødebollerne med fin pynt, hvad enten du foretrækker klassisk kokospynt eller måske frysetørrede bær som pynt. 

Du lærer at lave flødeboller, får masser af inspiration og ideer til at lave flødeboller derhjemme, som du kan glæde gæster og besøgende med. Og det er både nemt, sjovt og hyggeligt at lave flødeboller selv med et rigtigt lækkert resultat.