25. september 2022

Massørfaget eksploderede for cirka 20 år siden i Danmark

At være massør kræver ikke så meget
For 20 år siden nærmest eksploderede massørfaget. At være massør blev lige pludseligt meget normalt og mange begyndte at uddanne sig som massører og mange Massørjob dukkede op forskellige steder.

Der findes mange forskellige slags massører. Nogle er uddannet fysioterapeuter og kiropraktorer og andre har en alternativ baggrund som healer eller clair voyant. Nogle massører har deres egen klinik i en by eller hjemme hos sig selv privat og andre kører ud til folk og masserer dem, der hvor folk bor. Nogle har taget et kort kursus for at blive massører. At være massør er ikke en beskyttet titel, så alle kan kalde sig det og det tager ikke nødvendigvis langt tid at lære, som regel er det et par måneder og der findes forskellige skoler, hvor man kan lære det.

Virksomhedsaftaler er populære 
Mange massører vil gerne have en virksomhedsaftale, hvor de masserer mange mennesker og har derfor mulighed for at få flere kunder gennem én handel. Der findes en del virksomheder som har en massageordning, hvor man kan få massage for eksempel en gang om ugen, som arbejdspladsen betaler for. Det er der rigtig mange medarbejdere som er meget glade for, det giver velvære og man føler at ens arbejdsgiver tænker på ens vel og vel.

Thai Massage i Danmark 
Der findes også mange Thai-massører efterhånden i Danmark. De fleste storbyer har i hvert fald 4-6 klinikker i centrum, hvor der er Thai-kvinder, som masserer dagen lang. Og de er faktisk rigtig gode til det.  Det koster som regel 10-15 % mindre end ved de danske massører, men deres tekniker og metoder er gode og de besidder et andet håndværk end danskerne tit gør. Thai-kvinderne har lært at massere i deres hjemland og mærker kroppen og musklerne på en anden måde end danskerne gør. Begge dele er derfor anbefalelsesværdigt og det er bare om at prøve og se, hvad man bedst kan lige og hvad man er til.

Tidsbestilling og priser
Det er nemt at bestille tid til massage, man kan enten ringe eller booke tid online. Hvis du booker mellem 10-14 er der oftest flere tider end hvis det er mellem 15-19, hvor folk så småt begynder at få fri fra arbejde. Nogle steder skal du selv medbringe lagen eller håndklæde og andre steder har de det hele. Man kan enten booke 30 minutter, 60 minutter, 90 minutter eller 120 minutter. Der findes ikke kun 15 minutters massage nogen steder.