27. november 2021

Minerva modellen? Det skal du vide

Hvis ikke du lige mener at have hørt Minerva modellen før, så er der gode chancer for at du enten ikke fulgte så meget med i samfundsfag- eller at du aldrig har haft det. Minerva modellen er faktisk en af de mest brugte- og anerkendte former for livsstils analyser vi mennesker har, og den bliver brugt over hele verdenen som fundament til bedre trivsel eller indsigt.

Selvom sådan en model godt kunne lyde ret international, så er den faktisk designet og lavet af et dansk analyseinstitut der hedder Nielsen. 

Hvad er det?

Modellen i sig selv er ret simpel at tilgå – den inddeler befolkningsgrupper i fem forskellige kategorier og viser dig hvordan du bedst motiverer og tilgår dem. Modellen i sig selv er bygget op om et koordinatsystem hvor vi har nord, syd, øst, vest og midten. Nord er de moderne, syd er traditionelle, vest er materialistiske og øst er idealistiske.

I midten finder du det grå segement, der oftest udgøres af unge mennesker der endnu ikke har fundet deres retning i livet. 

Hvordan bruger jeg den?

Hvis du er i tvivl om hvordan du bedst tilgår modellen, så er du en af mange. Minerva modellen er virkelig god at bruge hvis du eksempelvis skal segmentere og finde en god målgruppe til et medieprojekt – Vores reklame skal gerne nå ud til nord og øst, da det er her vi tror reklamen får mest opmærksomhed og potentielle kunder.

Mange virksomheder i Danmark bruger også flittigt modellen til at identificere deres potentielle kunder og nemmere skabe et overblik over hvad det egentligt er for nogle faktorer der gør forskellen hos netop vores målgruppe.

Hvis du arbejder enten med HR eller PR, så er minerva modellen næsten et uvurderligt værktøj for dig i jagten på kvalifieret kunder. Modellen kan i høj grad spare dig for tid og kræfter, når det kommer til at vælge målgruppe. Hvis du arbejder i HR kan et klart overblik over \’hvem der er hvad\’ være med til at lægge gode og holdbare strategier for hvordan du bedst griber straf/belønning an på kontoret – det kan være med til at sende et signal til de ansatte om at de virkelig bliver passet på. 

Kort sagt så er minerva modellen en af de modeller der er gode at kunne og have i baghovedet, da den næsten kan bruges til alt hvad fantasien begærer – du bør som udgangspunkt vide hvad det er.