25. oktober 2021

Overvejer du en isolering af loft?

Bor du i et hjem med dårlig isolering? Det kan hurtig blive dyrt for varmeregningen, hvis isoleringen er ringe, og det kan derfor godt betale sig at forbedre det.

Hold varmen inde

Varme stiger opad, som de fleste ved, og loftet er derfor en vigtig del af isoleringen i et hjem. Isolering af loft hjælper i høj grad med at holde varmen inde, og der skal derfor langt mindre energi til, for at hjemmet holdes varmt.

Ved at holde på den eksisterende varme, behøver radiatorer kun at varme indimellem for at holde temperaturen oppe. Hvis der til gengæld er dårlig isolering, er radiatorerne nødt til konstant at køre for at holde varmen oppe på den ønskede temperatur. 

Spar mange penge i længden

Dårlig isolering giver en løj varmeregning. Da en stor del af varmen bare forlader huset gennem de dårligt isolerede mure og lofter, går der en hel masse energi til spilde. Og det kan især ses, når man modtager sin varmeregning. Al den ekstra energi, der skal bruges koster mange penge , som man skal betale år efter år.

Ved at investere i en god loftisolering kræver det, at man bruger penge til at få det lavet, men på sigt kan det sagtens betale sig, da det kan sænke varmeregningen betydeligt. Det er desuden også bedre for miljøet og mindre irriterende for beboerne, der sikkert ofte føler, at de ikke kan holde varmen eller skal lytte til den konstante summen fra radiatorerne.

Forebyggende forbedring

Ved at sørge for at lave en loftisolering forebygger man problemer med boligens indeklima. Det er en god idé at sørge for at lave forbedringer i ens hjem løbende, og især hvis det er nogle, der kan sænke forskellige regninger og spare på energi. I de tilfælde er det altid bedre at få ordnet det så hurtigt som muligt.