25. september 2022

Planlæg din havesæson om vinteren

Som haveejer og haveentusiask kan vinteren virke ekstra lang, for det kan være svært at komme ud og lave havearbejde. Men i stedet for at gå frem og tilbage i frustration over at det ikke er muligt at komme i haven, kan du i stedet bruge tiden på at planlægge næste år. 

Gardening er en fantastisk hobby som gør det muligt at gå all in, når det kommer til at bestille nye planter og frø. Det er en hobby, hvor det er muligt at glemme, at man umuligt kan have 100 tomat og chiliplanter i haven, samtidig med alt det andet man er kommet til at forspire. Det er sådan en fantastisk form for galskab.

Udnyt pladsen optimalt

Som nævnt kan det være svært at begrænse sig og derfor er det ekstra vigtigt, at få udnyttet pladsen i haven optimalt. Det kan du med fordel bruge vinteren til. Skriv ned hvad fungerede i den sidste sæson og hvad der ikke fungerede. Ud fra det kan du bedre planlægge næste års sæson.

Her er det også vigtigt at være realistisk i forhold til vejret og den tid du har til rådighed. Det nytter jo ikke at lægge planer, der kræver at du har hele ugen til rådighed, hvis du kun har weekenden og her kan det jo også ske at vejret er så dårlig, at du ikke kan komme i haven.

Brug foråret på at forspire sommerens blomster og planter

Udover at planlægge næste sæson er det også tid til at få bestilt nye frø og begynde at forspire. Nogle planter, som f.eks. chili har brug for lang tid både til at spire, men også før de er så store at de begynder at få blomster og efterfølgende frugter. Derfor kan du med fordel allerede før jul begynde at så sæsonens chili. 

Det betyder også at ens hus vinduer lynhurtige bliver fyldt op med planter og du får snart travlt med at vande og potte planterne om, når de begynder at vokse sig så store, at de ikke længere kan være i deres nuværende potte.

Selvom det ikke er det samme som at gå ude i den friske luft og hygge sig i haven, lugter det stadigvæk lidt som fisk at gå og passe næste sæsons planter.

Du kan med fordel også bruge tid til at gennemgå dine haveredskaber, så de er i perfekt stand. Ofte kan det også betale sig at købe nyt udenfor sæson. 

Læs også Sådan beskærer du dine buske om Beskæring af buske hos overfloden.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *