25. september 2022

Sådan bliver du en printergud

Det er desværre alt for få mennesker, der virkelig har styr på hvordan man kan- og bør printe. De fleste af os krydser vores fingre når vi tænder for printeren og ber til en printergud som jeg er rimelig sikker på ikke eksisterer, hele perioden vi har printeren tændt i – det er ikke den rigtige måde at gøre det på, men det er den måde de fleste håndterer printere på. 

Der er et eller andet over printere der gør dem til utroligt komplicerede maskiner, men det er denne artikel sat i verden for at ændre på. Det kan nemlig ikke passe at der hvert år er studerende der mister eksamensforsøg på grund af printere, og professionelle fotografer der smider for flere tusinde kroners billeder ud på grund af printerfejl. 

Hvis du er interesseret i at blive en rigtig printergud, så er du kommet til det rigtige sted. 

Før du printer

Skal du selvfølgelig have styr på alt det praktiske. Har du papir til printeren i den kvalitet og tykkelse du gerne vil have? (og kan din printer printe på papir af den tykkelse?) Næste spørgsmål er selvfølgelig om du har alt den HP printerpatroner og HP toner som du skal bruge for at kunne printe det du gerne vil? 

Et godt råd er at investere i printerpatronerne og købe mange af gangen, det er den absolut billigste måde at få blæk hjem på, og du kan lige så godt indrømme det – du kommer til at skulle bruge mere printerblæk før eller siden. 

Opløsningen, vigtigere end du tror

Opløsningen på dit billede er i høj grad med til at bestemme hvor godt billedet bliver i sidste ende. Hvis du printer et billede i en meget større opløsning end hvad billedet egentligt er, så kommer du til at få et uskarpt og grynet billede ud på den anden side. Og så kunne du lige så godt have ladet hver med at printe i første omgang. 

Opløsningen bestemmer utroligt meget, og meget mere end de fleste overhovedet er klar over. Hvis du eksempelvis vil printe et billede på en plakat, så skal du være sikker på at opløsningen passer til størrelsen. Det kræver højest sandsynligt et utroligt godt kamera at skyde i sådanne opløsninger, så det er måske noget du bør overveje at dykke ned i. 

Der er mange småting om printere der er gode at vide, og jo mere du ved, jo bedre bliver dine billeder.