13. august 2022

Sådan mindsker du stress i hverdagen

Stress er en af de ting der nok kommer til at ramme de fleste på et eller andet tidspunkt i deres liv, og når det gør, handler det om at have værktøjerne til at bekæmpe det hurtige og effektivt – for ellers kunne det meget vel gå hen og paralysere din evne til at handle om samtidigt sende dig ned i et mørkt mentalt hul. 

Der findes et hav af forskellige måder at komme stress til livs på, en af de bedste og mest effektive måder er ved at forebygge det, og simpelthen aldrig køre sig selv så langt ud, at det slår en ud af kurs. 

Denne artikel griber fat i et par gode metoder som du kan bruge, til at mindske stressen i din hverdag. 

Vær offline oftere

Introduktionen af smartphonen til hele verden markerede starten på en opmærksomhedskamp af dimensioner. Aldrig før har der været så mange indtryk at forholde sig til, og så mange om kampen. Derfor er det også vigtigt at huske at puste hud, lægge telefonen i skuffen, slukke computeren og tage sig tid til ikke at være online. 

Gå en tur, læs en bog, lav noget god mad, skriv dine forretningstanker ned på papir. Det er næsten ligemeget hvad du foretager dig, bare det er det eneste du foretager dig. Vi mennesker er slet ikke så gode til at multitaske som vi tror, og hvis vi prøver at gøre det længe nok brænder vi vores lys i begge ender – det er en dyd at fordybe sig. 

Outsource det tidskrævende

Hvis du er ude på at optimere din tid er der mange gode muligheder, en af dem (og måske min personlige favorit) er måltidskasser. Måltidskasser som dem fra Det Danske Madhus er med til at gøre livet nemmere for flere tusinde familier- og forretningsfolk landet over. 

Det der er så smart ved måltidskasser er at det sparer dig tid på indkøb, og garanterer dig sund og nærende mad, som også er en hjørnesten i opretholdelsen af en travl men sund hverdag. 

Måltidskasserne kommer altid med opskrifter, så du behøves ikke engang gå i tænkeboks omkring hvad du kunne tænke dig at spise, og om du har ingredienserne til det – alt det er fikset for dig, og det frigør altså enormt meget tid ikke at skulle handle, skrive indkøbsseddel og tænke over hvad man vil have. 

Mange bække små gør en stor å, og indenfor stress-management må det være et nøgleord. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *