25. september 2022

Sådan oplever du Aarhus som førstegangsbesøgende

Guides til hvad der sker i Aarhus findes der rigeligt af, men som de fleste nok er blevet klar over, efter at have stået ved den ene turistattraktion efter den anden i byer omkring i landet, så er det at de lokale oplevelser som oftest aldrig står i den guide du læser.

Om det er fordi der er en usagt aftale blandt lokale om aldrig at opgive de bedste steder, eller det er fordi turistbladene godt ved at turistattraktioner sælger bedst er ikke til at vide. 

Hvis du er en af de mennesker der til hver en tid vil foretrække en lokal oplevelse over en hvilken som helst type turist-ting, så er du kommet til det rigtige sted. Her får du en guide til Aarhus som førstegangsbesøgende af en der aldrig har boet andre steder.

Aarhus\’ Turistattraktioner

Vi har en del forskellige turistattraktioner i Aarhus som ARoS, Moesgaard Museeum, Møllestien og Botanisk have, men det er næsten kun de to museer der tager tid på din liste. Hvis du er her i flere dage kommer du hurtigt til at opdage at Aarhus i virkeligheden slet ikke er så stor igen – vi er jo kun 300.000 mennesker i alt. 

Når du har set de største attraktioner (hvilket du burde, de er virkelig flotte) så bør du tage en gåtur i byen. Aarhus er en helt fantastisk by at være til fods i, og det tager virkelig ikke længe at komme virkelig langt rundt i byen. Du kan også nemt leje både cykler og løbehjul, der nok skal få dig fra den ene ende af byen til den anden i en fart.

Det skal du vide

Selvom Aarhus er en by for primært unge, så er det virkelig begrænset hvor mange steder du egentligt kan komme ud og danse vildt og voldsomt – Aarhus er mere en værtshus og hygge-by, end en festby. 

Derfor bør du heller ikke regne med den ene store klub efter den anden, men istedet hyggelige og personlige barer- og værtshuse med et publikum der kan være alt fra 18 til 81. 

Det skal du (desværre) undgå

Aarhus er en skøn by fra top til tå, men som med alle andre byer så er der et par ting som du skal vide. Det er eksempelvis ikke klogt at bevæge sig rundt i diverse yderområder om natten, da der desværre er en lille chance for at du bliver berøvet dine sager.