25. september 2022

Sådan skaber du en stemningsfuld terasse

Sådan indretter du din ter

Din terrasse er med til at skabe rammerne om din bolig. Det er derfor vigtigt, at man kan åbne sin havedør til en indbydende terrasse, som oser af en hyggelig stemning. Men hvordan indretter man den ideelle terrasse? Her kommer 5 tips til din indretning:

1. Skab stemning ved hjælp af lys 

Man må ikke undervudere den stemning, lys kan skabe. Og det er ikke nødvendigvis kun indenfor, at vi kan skabe denne stemning. Tag lys med ud i haven – hvad enten det er i form af levende lys eller lyskæder. Gå på jagt efter store lanterner, rislamper, fakler, bålfad eller andet. Find langtidsholdbare udebelysning til at skabe stemning på din terrasse. 

2. Giv din terasse liv med blomster og grønt 

Blomster og grønt hører sig til udendørs og kan give din terasse liv og charme. Vælg nogle blomster og planter som passer til den stil, du ønsker at skabe, og nyd at se dem gro, men de skaber liv på din terrasse.  

3. Gør din terasse personlig med tekstiler

Tekstiler kan gøre meget for din indretning. Du har måske nogle havemøbler, en solseng, lænestol eller andet, som godt kunne bruge nogle farverige tekstiler. Indret din terrasse med småblomstrede eller farverige tekstiler i form af puder, duge, tæpper eller andet, og bland dem med god komfort. De kan også være med til at give havemøblerne et frisk pust efter den lange vinter.  

4. Implementer naturmaterialer for et mere organisk udtryk

Vi må ikke glemme, at det er udendørsareal vi indretter, og derfor er det vigtigt at vælge naturtro materialerat indrette med. Vælg nogle gode træmaterialer, bambus, store fletkurve med flere. En trend, som helt sikkert er vedvarende er bambusmøbler, som kommer i alle former. Implementer for eksempel en bambussofa, du kan slængre dig i med en god bog og nyd sommerens stemning.  

5. Indret din terasse, så der er plads til mange 

Skal din terrasse også være omdrejningspunktet for stemningsfulde stunder med venner og familie. Vælg multifunktionelle haveborde, som ikke fylder i det daglige og indret eventuelt en hyggekrog. Tag den stuelige stemning udenfor og indret din terasse med udesofaer og lænestole eller skab din egen hjemmelavet hyggekrog af paller. Tænk i multifunktionalitet og lad ikke fantasien sætte grænser for din indretning. 

Husk at vælg de elementer, der passer dine behov og udtryk. Læs flere tips og tricks til, hvordan du indretter en stemningsfuld terrasse her: Indretning af terrasse

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *