25. september 2022

Sådan tjener du penge på din bolig

Ejer du en lejlighed eller et hus? Og går du med tanker om nye udfordringer og overvejer derfor måske salg at sælge din bolig?  Så er der nogle forholdsregler og gode råd, som du eller I bør sætte jer ind i, før I kaster jer ud i at sælge. Der kan nemlig være penge at tjene, hvis man sælger på den rigtige måde, på det rette tidspunkt til de rette købere.

Løbende istandsættelse

Der er mange ting, I selv kan gøre for at få jeres hus til at stige i værdi. Noget af det vigtigste I kan gøre for at sikre jer, at jeres bolig kan sælges for mere end hvad I købte det for, er at sørge for en løbende istandsættelse og opgradering af boligen. Det vil få boligen til at stige markant i værdi, hvis der er nyt køkken eller bad eller hvis der for nyligt er skiftet vinduer eller tag. De udgifter I naturligvis vil have i forbindelse med renovering vil med garanti komme dobbelt tilbage til jer i sidste ende.
På et tidspunkt i forløbet kan det være nødvendigt at optage et lån, for at få råd til at renovere. Men et lille lån er godt givet ud, og kan med al sandsynlighed betales smertefrit tilbage, når I først har tjent penge på salg af boligen.

Præsentabel fremvisning

Når jeres bolig først er sat på markedet, skal i blot vente på, at der bliver booket fremvisninger fra interesserede købere. Det giver sig selv, at en ren bolig giver et bedre førstehåndsindtryk. Sørg for at gøre grundigt rent før fremvisning og gør også gerne lidt ekstra som at stille friske blomster på bordet rul gardinerne helt fra og lad lyset strømme ind. Derudover kan det give god mening at indrette forholdsvist neutral, da dette ofte giver købere en bedre ide om, hvordan de kan sætte deres personlige præg på boligen. Hvis I yder disse ekstra indsatser, vil boligen med sikkerhed fremstå mere præsentabel og værdifuld i sidste ende.

Hav styr på boligmarkedet

Udover de ovenstående gængse råd, som for de fleste sælgere er common sense, er der også hjælp at hente ved at sætte sig godt og grundigt ind i boligmarkedet. Du kan enten få professionel hjælp til dette hos en ejendomsmægler, eller selv sætte dig ind i, hvad samfundsøkonomien betyder for boligmarkedet. Nogle grundregler er, at jo lavere renterne er og jo højere beskæftigelsen er – jo bedre er mulighederne for salg af bolig.

Derudover giver det normalt god mening at sælge sin bolig om sommeren, da lyset er bedre, haven står grønnere og boligmarkedet boomer. Juni og juli fastslås igen og igen som de bedste måneder til at sælge sin bolig.