25. september 2022

To grunde til at overveje parterapi

Der er intet værre end at være \’uvenner\’ med en man i virkeligheden holder enormt meget af. Følelsen af ikke at være på samme hold er noget der får de flestes maver til at knuge sammen i både vrede (over ikke at blive forstået) og sorg (over sitationen). 

Livet er en dans på roser, og af og til har roser tårne – det samme gælder i parforhold. Mange anerkender desværre ikke det faktum at det er helt i orden at ikke altid være verdens bedste venner – så længe man er i stand til at enten snakke sig ud af sitationen på en konstruktiv måde eller lægge det fra os.

Det får mange par til at søge mod parterapeuter i håbet om hjælp, og det kan også godt virke i mange tilfælde – hvis du er indstillet på at få det til at due. Hvis du allerede har givet op på forhånd og vurderet at du det simpelthen ikke kan løses, så er det vidst ikke meget andet at gøre end at pakke tasken. 

Hvis du derimod godt tror på at du og din partner godt kan genvinde glæden sammen, så finder du et par gode grunde til at gå til en parterapeut med jeres nuværende eller fremtidige problemer.

Det er godt at få et par neutrale øjne på

Ligesom når gruppearbejde fungerer virkelig godt og man får nye øjne på situationen der kan bidrage med ny og brugbar viden, så fungerer parterapi også lidt som gruppearbejde. Her er to parter (du og den bedre halvdel) der ikke kan enes og det sidste gruppemedlem (terapeuten) der skal prøve at finde hoved og hale i problematikkerne for at kunne afføde en fair løsning. 

Par terapi virker enormt godt for virkelig mange mennesker netop fordi det tillader os at se situationen på en anden måde og fra et andet perspektiv. 

Voksne er mere voksne omkring voksne

Hvis den sætning var lidt kringlet, så læs den lige igen. Par der har været sammen i mange år tendenserer måske til at blive lidt barnlige i det lange løb, når de gerne vil have deres vilje. Ved at inkludere en terapeut, er i nok også sikret at i vil opføre lidt mere anstændigt, og rent faktisk prøve at se situationen fra den andens synspunkt – noget der for enormt mange par er nok til at de bliver gode igen.

Du kan læse meget mere om parterapi på dette link: læs mere here.