28. januar 2021

Tre gode råd til, hvordan du vælger den perfekte fagforening

Dette indhold er sponsoreret

En fagfornening kan være kilden til maneg forskellige fordele, som du kan nyde godt af, når du er på det danske arbejdsmarked. Det er ofte gennem din fagforneing, at du forhandler din løn, og at du har etableret din arbejdsbetingelser. Det er altså gennem din fagfornenig, at du kan finde hjælp, når du bliver uretfærdigt behandlet på din arbejdsplads. Dog kan det være svært at finde den helt rigtige, og derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kommer godt i mål med søgningen efter din kommende Fagforening

 

Din nuværende situation

Når du skal finde din kommende dagforening, så er det vigtigt, at du kigger på, hvilken situation, som er i øjeblikket. Er du hjemmegående, eller du på arbejdsmarkedet? Er du studerende, og skal du om et øjeblik i gang med et nyt arbejde? Uanset, så er det vigtigt, at du tager stilling til, hvad du vil have behov for i den kommende periode, specielt hvilken form for vejledning, som du vil have behov for. Det er også her, at du skal overveje, hvor du gerne vil betale i måneden, når det kommer til prisen på din fagforneing.

 

Støtte til politiske partier

Der er nogle fagforneinger, som ikke støtter politiske partier, men der er også mange, som gør. Derfor er det vigtigt, at du gør dig klart, om du har behov for en fagforneing, som hjælper specifikke politiske partier, eller om du vil være mere komfortabel med et politisk neutralt system. Ofte kan du finde fagforneinger, som støter de specifikke partier, som er på den danske politiske scene, og du har altså dermed muligheden for at få en fagforening mens du samtidig støtter den sag, som du brænder for. 

 

Tværfaglighed eller branchespecifikt

Når du skal væge en fagforneing, så er det vigtigt, at du tager stilling til, om du gerne vil være i en fagforneing, som er tværfaglig, og som kan rådgive dig på tværs af brancher, eller om du har behov for en fagfornening, som skal kunne være helt specifik i dit fag. I Danmark kan du finde flere forskellige fagforeninger, som sætter fokus på forskellige grene af arbejdsmarkedet, og du har dermed altså mange muligheder åbne, når det kommer til valget af din kommende fagforening. Uanset, så er det vigtigt, at du melder dig ind i en fagforneing, som passer til dine behov, så du er sikker på, at du kan få den rådgivning, som du har brug for i hverdagen.