19. januar 2022

Værd at vide om Coronavirus

I disse dage er der et uendelig mænge modsatrettende informationer omkring Coronavirus og det er derfor vigtigt at finde ud af, hvad er rigtigt og hvad er forkert, samt hvad du kan gøre for at sikre, at du ikke bliver smittet eller smitter andre.

Coronavirussen er en influenzalignende virus og er især farlig, hvis du i forvejen har et svækket imunforsvar, hvilke der desværre er rigtig mange der har. Men er du et helt almindelig sund og rask menneske, er det du skal fokusere på at du ikke bringer smitten videre til de mennesker, der er i farezonen på grund af deres svækkede imunforsvar. 

Hvem er især i farezonen

Som nævnt er det især de mennesker der i forvejen har et svækket imunforsvar der er i farezonen. Det betyder ældre mennesker, kræftsyge og andre der lider af en alvorlig sygdom. Coronavirussen vil i starten føles som en almindelig influenza men man kan få en meget alvorlig lungebetændelse der kræver at man skal i respirator. Det er manglen på respiratorer, der gør coronavirussen ekstra livsfarlig.

Hvad kan du selv gøre

Det er meget du som helt almindelig menneske kan gøre for at mindske at corona spreder sig og folk i farezonen bliver smittet. Du skal sørge for at holde dig langt væk fra svækkede folk, hvis du har været i områder, hvor der har været tilfælde af smittede eller hvis du har været sammen med en, der har fået konstateret smitte.

Det næste du skal gøre er at vaske dine hænder ekstra omhyggelig, især hvis du har givet hånd. Hvis du kan bør du også undgå at tage dine hænder op til øjnene, næse og mund. Det er her den helt store forskel foregår, samt at undgå at besøge mennesker, der på forhånd er svækkede, også selvom det kan være svært. Især kan det gøre gamle og syge ekstra ensomme i en periode. 

Sørg også for at gå til lægen, hvis du har mistanke om at du er smittet, men tænk også på at sygehusvæsnet er presset for tiden.

Der er ingen grund til at købe en maske til din mund og næse med mindre at det er en speciel designet en. Den har ingen virkning og du spilder dine penge på ingenting og det giver udelukkende en falsk tryghed.